BZ...

tengah ari td g interview
manager cakap esok start keje..
masok keje kol 10..
tp kene anta syawal kol 8..
perh..
nie yang malas nie..
nak kene bangon pagi lagi..
haish..
pastu nak kene g wat kwsp lagi...
bank lagi..
nak fotostet ic lg..
perh...
bz bz bz..

IMPORTANT MACTH!!!!

LIVERPOOL VS ARSENAL


ANFIELD STADIUM
11.55 pm - 2.00 am
LIVE IN ESPN

LAYAN..

aku nie memang jenis yang ske tengok cite kartun.. coz bagi aku la bile tengok kartun nie aku rase cam happy je.. tp baru2 nie aku tertengok satu cite kartun nie, SHAUN THE SHEEP.. memang best gile la.. cite kartun nie xde suare.. semue lawak, die wat ngan ape yang die buat(gerak geri die la).. hahahaha.. mule2 aku tengok aku rase cam bodo je coz tengok kartun yang xde suare.. tp bile lame2 aku tengok, aku jadi minat lak & aku da addicted ngan cita kartun nie owh.. hahahaha..
SHAUN THE SHEEP, I LOVE YOU....... =P
p/s : kakak aku pon layan tau cite nie.. gelak sampai tbahak-bahak.. tengok r eyk.. xp

KAD KENANGAN

semalam aku xleh nak tido.. so aku online la.. tp xrmai yang online time tu, bosan siot... aku pon start carik bende nak wat kat dalam bilik nie... carik punye carik, aku teringat pasal laci kat almari.. laci tu along yang punye.. semenjak die da kawen nie, xde sape2 pon penah bukak laci tu coz kunci laci tu die yang pegang.. tp adik aku dah pecah kan laci tu minggu lepas.. xtau r camne die wat tp aku rase die cungkil laci tu ngan screwdiver kot (maen agak je)... aku pon ape lagi, selongkar la laci tu tengah2 pagi... aku bukak lampu slow2 takut mak terdengar nnt... kalau mak da terjage, abes aku kene beleter ngan die coz xtido-tido lagi.. aku pon bukak la lampu slow2.. 'KLIK' lampu menyale... aku teros keluar kan laci tu & tengok ape bende isi laci tu sampai along xbagi kitorg bukak.. mule2 bukak tu, aku nmpk satu kotak... aku keluar kan kotak tu, aku check ape yang ade kat dalam tu.. rupenye, along simpan kunci spare moto die yang lame ngan key chain kat dalam tu.. da tau ape isi die, aku tutup balik & sambong keje aku selongkar laci tu.. selongkar punye selongkar, aku jumpe gamba2 lame family aku (time kecik2 dulu le).. pastu aku ternampak 1 gamba nie.. macam aku pena tengok, tp aku lupe sape yang tunjuk kat aku.. aku try ingat balik sape yang tunjuk gamba tu kat aku.. last2 baru aku ingat, mak yang tunjuk gamba tu kat aku.. gamba tu gamba arwah ayah time umor sebaye cam aku.. aku pon teros ambik & simpan dalam wallet aku.. hahahaha... pastu aku nampak envelop dalam laci tu.. aku ambik & check ape isi die.. aku kuar kan isi die.. sume nye surat... aku pon bace la sikit2 surat tu.. surat tu dari kak nadia.. awek along mase sebelom die kenal ngan kak ayoi(kakak ipar aku).. kak nadia nie belaja jauh.. kt mesir sane.. die anta surat nie pon die kirim kat kawan die yang nak balik malaysia (kat dalam surat 2 tulis camtu)... aku tengok, banyak jugak la surat die kirim kat along tp aku xtau la surat tu along balas ke x coz time tu seingat aku la aku baru darjah 4 kot... tp ade satu kad nie istimewe kot, kak nadia bagi time besday along yang ke 20 bape ntah... aku bukak2 kad tu je, ade lagu.. hahahaha.. best je aku dengar lagu tu.. hehehehe.. da la 2 kad lak tu die hantar.. pastu ade r kad2 laen & satu kad nie aku rase memang along sayang gile kot.. sebab tu die simpan kad 2 sampai sekarang... kad dari arwah ayah untok along sempene besday die.. kat dalam die tulis camnie....
untuk along,
"kena marah, kena pukul itu adalah bagi mengajar supaya along membetulkan sesalahan"
"setiap yang ayah, emak, opah atau orang yang lebih tua dari along menegur itu adalah untuk kebaikan diri along sendiri, agar menjadi manusia yang berguna kepada bangsa, agama dan negara"
bile aku bace kad tu, aku rase cam bersalah kat diri aku, kat mak & kat sume orang dalam rumah... aku pon terpikir ape yang aku da wat selame nie... kalau cam tu la harapan arwah ayah kat along, mesti arwah ayah harap semue anak2 die jadi manusie yang bergune.. mule dari situ la aku terpikir nak berubah.. aku teros kemas balik ape yang aku selongkar dari laci tadi.. aku letak balik laci tu kat almari.. pastu aku pon baring & pikir pasal kad tadi.. pikir punye pikir, wat aku rase ngantok.. aku tutop lampu then aku teros tido...

SPM

SPM da AbeS DAhhhh!!!!!!
dari 18/11/2009 hinnge 08/12/2009
akhirnye telah tamat seksaan nye
hahahaha..

JOM JOM JOM, JOM HEBOH HEBOH!!

siot..
menyesal aku ikot dorang semalam gi jom heboh..
da la ajak last2 minit..
gi sane lak ujan xnak lebat je..
haish..
rase cam buang mase lak gi sane...
sampai sane da kol 7 da..
lepak2 jap kat sane..
pas tu gi tapak konsert tengok jac ngan misha omar ngah rehearsel..
punye la borink..
yang dorang lak leh terlompat-lompat cam beruk kat situ..
haish..
kapale pon da pening coz dok dalam ujan lame sangat...
so aku decide nak balik..
bob(sapuan) pon nk join aku balik..
kire okey la jugak coz ade orang teman..
kitorang teros gi LRT, beli tiket & teros chaw dari situ...
sampai kat bandaraye nk dekat 8.30 da...
bob malas naek train, die ajak naek bas..
aku xsuke naek bas, pening..
so kitorang share duit, naek teksi..
sampai kt umah bob da kol 9 da..
teros gi lepak mamak coz perut da buat gig..
lepak2 citu sampai kol 10...
balik umah da xsempat nak bukak buku..
da la selase last exam..

KUCING KU YANG GILER


name kucing nie curve tp ramai yang bagi name kt die macam pak cik panggil die chaplin (charlie chaplin), mak lak panggil die tompok & kakak aku lak panggil die misai disebabkan tompok kat idung die.. die memang malas.. bile malam je die jadi hyperactive coz die nie kucing rumah (xpena kua umah, kua pon ade orang kene jage coz takot hilang).. kt bawah nie ade video yg menunjukkan betape hyperactive nye die diwaktu malam...


video

hahahaha.. hyper gile kn kucing nie.. yang kakak aku lak bole gi melayan die sampai pagi.. aku nk tido pon susa owh coz kakak aku yang sorg nie gelak kuat-kuat.. hahahaha..

p/s : bleh plak die maen kejar-kejar ngan kertas tu.. yang kakak aku lak gelak nak kuat je.. hahahaha..

SUASANE ARI RAYE!!!!

BAB 1
ari raye korban ari tu, aku ngan keluarge dan keluarge pak anjang nak gi umah mak teh. mak ngan pak anjang dah plan nak singgah umah tok pah dulu coz kalau nk gi umah mak teh, kitorg lalu kat umah tok pah dulu. tapi sebelum bergerak tu, kete mak lak wat hal. temperature die naek (cikit je) dan membuat kan mak jadi xsedap hati. so mak pun decide nak anta kete tu kat workshop. sebelum gerak ke workshop, mak anta aku ngan adik-beradik aku kat umah tok pah dulu. sampai-sampai ke kat sane, menantu tok pah kua, die cakap tok pah baru je kuar gi hospital. mak cakap xpe, pastu mak cakap lagi kat menantu tok pah yang mak nak tinggal kan kakak2 aku kat situ jap sementare mak ngan aku gi workshop. tp kakak2 aku sume xnak tinggal. lepas je aku gerak ngan mak aku dorg lak follow pak anjang gi umah mak teh lak. bole dorg gi tumpang kete pak anjang sampai jd camnie...

SEMPIT GILERRR!!!!


BAB2


sampai je kat umah mak teh perut masing2 berbunyi, so dorg terus serbu ke dapur.. mak teh nie bole dikate kan paling power masak dalam family mak.. masakan dy perhh macam chef terkenal da.. kakak2 aku ngan fika & nurul (anak pak anjang) pon join skali gi dapur.. kt sane dorg ternampak satu hidangan yang special..

ayam golek (maen bantai je name die...)

dorg pon ape lagi... SERANG LA!!!!

sampai la tinggal tulang cmnie....

yang lagi xleh tahan, mak anjang pon join dorg gi bedal ayam tu sampai abis..

tgok 2, siap jilat jari lagi tau... XD

BAB3


bile perut da kenyang, ati pon jadi senang.. dorg pon start la pk nk wt ape pas makan.. nak tengok tb sume cite xbest.. so dorg pon start ambik gamba2 yg merapu cam niewh..

dan camnie..

dan lagi..

dan...


banyak lagi gamba yang bukan2 dorg ambik tp aku malas nk upload, coz banyak sangat r.. hahahahaha.. camnie la perangai kakak2 aku bile da jumpe ngan fyka & nurul.. semue jadi gile hahahaha...(jgn mara erk)

p/s : jgn mara erk org letak gamba korg dlm blog org... hahahahaha

RAHSIA TARIKH LAHIR PASANGAN ANDA

Tarikh Lahir pada 1, 9 & 24 :
Pada umumnya pasangan ini bersifat pendiam & konservatif. Namun dengan orang-orang tertentu dia cepat mesra. Tapi pasangan yang lahir tarikh ini mudah terperasan. Kerana sifatnya itu menyebabkan ramai orang yang tidak menyukainya. Namun begitu dia tetap dikagumi kerana bersikap serius terutamanya yang berhubung dengan orang ramai. Dalam hal percintaan, dia sanggup berhabis semata-mata untuk memenuhi segala keinginan pasangannya. Tapi hati-hati kadangkala dia lebih mementingkan persahabatan daripada percintaan dan lebih rela memutuskan cintanya demi sebuah persahabatan yang telah terjalin lama.


Tarikh Lahir pada 2, 11 & 30 :
Orangnya perasa dan mudah tersinggung. Sifatnya yang suka menyendiri membuatkan dia lebih suka tinggal di rumah. Ramai orang suka bergaul denganya kerana perwatakannya yang lembut & ramah. Dia paling benci jika cintanya ditolak atau dikhianati olih orang yang benar-benar dicintainya. Namun begitu dia selalu bersikap sabar dan tidak terburu- buru dalam bertindak. Sayangnya untuk urusan masa depan dia bersikap pesimis sering mengalah sebelum mencuba.Oleh itu mesti ada yang mendorongnya agar tidak terus terjebak dengan sikap pesimisnya.


Tarikh Lahir pada 3, 18 & 29 :
Sabar serta pandai menguasai diri adalah ciri yang khas bagi pasangan yang lahir pada tarikh ini. Tapi jangan cuba mempermain-mainkannya, dia akan mengamuk dengan hebat. Dia tergolong pasangan yang bijaksana dan bertanggungjawab. Sifat jujur & ramah adalah modal utamanya dalam bergaul. Tapi dalam soal cinta dia merupakan pasangan yang susah untuk di mengertikan.


Tarikh Lahir pada 4, & 13 :
Pasangan yang lahir pada tarikh ini adalah seorang yang pandai, suka bergaul dan mudah berubah pendapat. Dia seringkali tidak yakin dengan diri sendiri.Dalam soal cinta, dia tergolong pasangan yang mata keranjang dan suka bertukar-tukar partner. Sifat ini membuatkan orang tidak suka apa lagi untuk bersimpati dengannya. Dia sering bersifat dingin kepada orang lain kerana menganggap orang lain merupakan faktor penyebab timbulnya masalah. Tapi dia memiliki sifat kelakar, mudah ketawa dan kadangkala bersikap keanak-anakkan.


Tarikh Lahir pada 5 & 17 :
Yang lahir pada tarikh ini adalah seorang yang optimis, bercita-cita tinggi dan punya kecederungan untuk berprestasi. Namun begitu dia adalah seorang yang berwatak keras dan apa yang diinginkan selalunya dipenuhi.Memandangkan sesuatu selalunya dari segi yang menguntungkan.Tapi sayangnya dia suka menganggap remeh pada orang lain.Dalam soal cinta, berhati-hatilah kerana dia suka bertukar-tukar pasangan.


Tarikh Lahir pada 6, 14 & 27 :
Dia adalah seorang pasangan yang tidak mahu kalah dan pantang menyerah. Kejujuran dan keadilan merupakan sifat yang membuatkan dia disegani. Dalam soal cinta dia ingin memberi yang terbaik kepada orang yang dicintainya. Namun begitu harga dirinya terlalu tinggi sehingga dia tidak pernah mengerti mengapa seseorang itu menolak kebaikannya.


Tarikh Lahir pada 7, 28 & 31 :
Dia adalah seorang yang bersifat terbuka berterus terang & jujur.Namun dia mudah sekali terpengaruh dan ingin mencapai sesuatu itu dengan cara mudah. Cinta baginya sering diertikan sebagai pengisi masa lapang. Semasa bercinta dia sangat berhati-hati dan suka sekali merayu dan kalau pasangannya curang dia dengan mudah meninggalkannya.


Tarikh Lahir pada 8 & 23:
Dia bersifat peramah dan mudah perasa. Kepada teman-teman dia bersifat lembut & bijaksana. Namun begitu dia tersisih dari teman- teman kerana rasa rendah diri yang terlalu menebal. Dia memerlukan suasana yang seimbang baik sewaktu berfikir mahupun dalam kehidupan seharian.Kelemahan yang paling menonjol ialah gugup dan selalu dihantui perasaan khuatir tetapi dia adalah seorang yang penjimat. Dalam urusan cinta, dia seorang yang tabah dan rela berkorban.


Tarikh Lahir pada 10, 16 & 21 :
Suka bekerja keras,memiliki nafsu yang tinggi dalam usaha mencapai cita-citanya.Dalam pergaulan sehari-hari dia merupakan orang yang mudah tersinggung.Namun begitu dia seorang yang jujur & tabah dalam menghadapi persoalan.Soal cinta dia sangat setia dan sebab itulah dia mudah disenangi. Tapi dia seorang yang terlalu cemburu. Kalau baik dia sangat baik dan kalau jahat dia merupakan orang yang paling jahat.


Tarikh Lahir pada 12 & 19 :
Orang yang lahir pada tarikh ini memiliki sifat suka dipuji.Dia berharap setiap orang akan menganggapnya sebagai juara. Pada dasarnya dia suka berdandan dan berpakaian rapi.Kerana itu dia sering membelanjakan wangnya untuk menunjukan penampilannya.Dalam kehidupan sehari-hari dia adalah pasangan yang disegani kerana bakat kepimpinannya.Sifatnya yang bijaksana membuatkan dia disegani dalam pergaulan.Dalam urusan cinta, dia adalah pasangan yang sangat susah untuk dipercayai.


Tarikh Lahir pada 15, 20 & 26 :
Jangan mengharapkan sifat romantis dari pasangan yang lahir pada tarikh ini.Dia tergolong dalam orang yang kurang serius, bersikap bodoh dalam menghadapi sesuatu. Namun begitu dia selalu bersikap penuh pengertian bila menghadapi sesuatu masalah. Dia sangat benci pada perkara-perkara yang berbau keributan terutama yang menimbulkan huru-hara. Dalam hal percintaan dia menuntut untuk lebih diberi perhatian tapi dia jarang mengambil berat pada pasangannya. Namun begitu sikapnya disenangi oleh kawan-kawan.


Tarikh Lahir pada 22 & 25 :
Wataknya paling susah untuk dimengertikan. Kadangkala dia disukai kerana kebaikannya dan kadangkala dia dibenci kerana perbuatannya.Namun buat teman-teman dia merupakan orang penuh pengertian. Dalam pelbagai situasi dia lebih suka merendahkan diri jarang sekali mahu menonjolkan kelebihannya pada orang lain. Pasangan jenis ini terkenal sebagai perayu dan sebab itulah dia diberi jolokan seniman asmara.

FUTSAL

place : Sunway Sport Planet
date : 25 October 2009
time : 8.00 am -3.00 pm


Team : Katipang FC

duduk : (dari kiri) ejat, roshan, syed
berdiri : (dari kiri) wan, hasan, ayib (BKZ), shiro

selaen dari bermain futsal, mereke juge sempat menjadi model iklan untuk C2..... hahahaha



dan mereka juge turut gi kencing beramai - ramai.....

(p/s : jangan tiru aksi ini. Aksi ini kurang sopan untuk ditiru.)

keputusan perlawanan : 3 kalah 0 menang tapi dorang sume balik dengan happy coz dorang dah jadi model sambilan ngan produk C2... hahahahaha